Nieuwsbrief januari 2020

Boeken en Speelgoed in een nieuwe jas

De inspanningen die een aantal BASTA-medewerkers zich getroost hebben in de Kerstvakantie, hebben hun vruchten afgeworpen. Een frisse kleur op de muren, ‘nieuwe’ stoelen met een sportieve bekleding en in dezelfde kleur, een nieuwe indeling van de boeken-stellingen; het is goed toeven hier. Een compliment voor alle harde werkers is zeker op zijn plaats.

Tessa de Goede

Tessa de Goede werkt in Guatemala en haar stichting zorgt ervoor dat kinderen met schisis worden geopereerd. Dit is een ingewikkeld proces; kinderen met schisis zijn vaak ondervoed en voordat zij geopereerd kunnen worden, moet er gezorgd worden dat deze kinderen een gezond gewicht krijgen.

BASTA steunt deze stichting. Afgelopen jaar heeft Tessa met onze donatie twee kinderen met schisis kunnen helpen en beide maken het goed. Er staan nog 400 kinderen in Guatemala op de wachtlijst. Onze steun is een druppel op een gloeiende plaat, maar iedere druppel is wel van levensbelang voor een kind dat na de operatie weer kansen heeft op een beter leven.

Koffie van People for People

Sinds kort verkoopt BASTA koffie voor People for People. Kwetsbare mensen uit Rwanda zijn gebaat bij scholing als het gaat om koffieteelt. Met een deel van de opbrengst uit de koffie-verkoop worden diverse projecten in Rwanda ondersteund.

Peter is ok

Bij BASTA komen veel spullen binnen die niet zomaar verkocht kunnen worden. Een lamp moet het natuurlijk wel doen en een koffiezetapparaat moet natuurlijk wel koffie zetten. Wanneer dit ook daadwerkelijk zo is, worden deze spullen gemarkeerd met een piepklein ‘ok-stickertje’.
Peter is onze elektrische en technische man en de spin in het web van dit proces. Met grote volharding wordt ieder apparaat nauwkeurig getest en hij doet dit zonder veel water te maken.
De hoogste tijd om Peter in het zonnetje te zetten. En Peter, ach die vindt dat allemaal maar onzin. Nou Peter, dat vinden wij dus helemaal niet.

Een toast op 2020

In januari werd 2020 door BASTA-medewerkers ingeluid met een gezellig etentje.

Tot slot

BASTA kan altijd spullen gebruiken.
BASTA verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers.
Zegt het voort.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial