2016 – 2017

De opbrengsten van de verkochte spullen, de koffie&thee en activiteiten gaan naar lokale en internationale goede doelen.

.In 2016 hebben we onderstaande goede doelen gesteund:

stichting-gastStichting GAST: (1402 euro
door een benefietfeest te organiseren)

Stichting Gast helpt asielzoekers in nood in Nijmegen en omgeving. Vluchtelingen in afwachting van hun procedure, vluchtelingen die zijn uitgeprocedeerd maar niet terug kunnen of terug durven. Mensen die een reële kans maken op een verblijfsvergunning, maar desondanks door de Nederlandse overheid in de steek worden gelaten.

stichting-bona-baanaStichting Bona Baana (1031 euro voor MCAFS + 1000 euro voor CFO + 196,50 euro met de verkoop van jam):

Bona Baana is een organisatie voor kansarme jongeren in Oost-Afrika. Het doel van 2016 is MCAFS (Masanafu Child and Family Support). Bij dit trainingscentrum wordt opgeleid tot metselaar, metaalbewerker, naaister, automonteur en kapster. Daarnaast is er een informele basisschool voor de allerkleinsten. Er is een multifunctionele bibliotheek, jeugdcentrum. Het heeft een aantal vernuftige watervoorzieningen weten te realiseren. Deze organisatie richt zich verder op inventieve landbouwprojecten en familieondersteuning.

MCAFS wil een project opzetten om de capaciteit van haar vakopleidingscentrum uit te breiden. Meer effectieve vaardigheden zijn aan te leren door aankoop van machines, gereedschappen en trainingsmateriaal. MCAFS wil het niveau van al opgeleide jongeren verhogen door middel van bijscholing, trainingen in ondernemerschap en technische ondersteuning. Met onze donatie kunnen een industriële naai- en breimachine worden aangeschaft.

We gaven ook een aanvullende donatie voor een project van vorig jaar voor de bouw van klaslokalen in Uganda via Care for Others (CFO). Deze organisatie is actief in het Katakwi-Soroti district in het noordoosten van Uganda. CFO is samen met de bevolking een aantal collectieve activiteiten gestart waardoor families de financiële positie kunnen verbeteren, zoals een stenenmakerij en een graanmolenproject. Met extra lokalen kan de vakopleiding voor jongeren uitgebreid worden met een training automechanica en een koksopleiding, en krijgen kansarme jongeren kans op een betere toekomst.

Impact Nomads (500 euro en kleding):
Impact Nomads organiseerde in samenwerking met Doneer je Deken een grote inzamelactie voor vluchtelingen in Noord Griekenland. Ze verzamelden zo veel mogelijk winterkleding en verzorgden het transport naar de kampen Softex en Sindos rondom Thessaloniki.

Mulawan (264 euro donatie en een etentje met onze vrijwilligers):
De vrijwilligers van Basta aten een heerlijk veganistisch driegangenmenu bij Mulawan.
Al meer dan vijf jaar koken ze bij Mulawan iedere vrijdag in een even week een driegangenmenu. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, gaat regelrecht naar mensen zonder verblijfsvergunning. Ze werken allemaal vrijwillig en proberen de kosten laag en het eten lekker te houden. Daarnaast proberen ze de bezoekers te informeren over de strijd voor vrijheid van beweging door flyers, info-avonden en afgelopen november een grote demonstratie door Nijmegen.

Asylum Seekers Support Group / Cocktail, COC Nijmegen: 352,65 euro
Door een straatfeest te organiseren
coc-nijmegen
Cocktail is een maatjesproject voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers. Het doel van het project is LHBT asielzoekers sociaal contact te bieden en daarmee het sociaal isolement van deze groep te doorbreken. Het geld is besteed aan een aantal activiteiten waaronder een barbecue en bezoek aan het Gay & Lesbian Filmfestival.

kledingbank-heumensoord-nijmegenDonatie Kledingbank voor ondergoed Heumensoord: (400 euro)
Van de Kledingbank kregen alle vluchtelingen op Heumensoord een

volledig kledingpakket. De pakketten werden met behulp van giften aangevuld met nieuw ondergoed.

weggeefwinkelWeggeefwinkel Nijmegen

Basta steunt de Weggeefwinkel door hen spullen die we niet verkopen aan te bieden. In de weggeefwinkel kunnen mensen op dinsdag en donderdag gratis (met limiet) spullen en kleding uitzoeken.

 

stichting-straatmensenStichting Straatmensen: (600 euro)

Stichting Straatmensen is een stichting die zich inzet voor de verbetering van de leefsituatie van daklozen in    Nijmegen.

stichting-het-kruispunt-nijmegenStichting Het Kruispunt Nijmegen: (900 euro)

Het Kruispunt Nijmegen biedt een thuisbasis aan dak- en thuisloze mensen in Nijmegen.

onderzoeksgroep-kafkaOnderzoeksgroep Kafka: (120 euro)

Kafka is een antifascistische groep die onderzoeksjournalistiek bedrijft naar extreemrechtse stromingen in Nederland. Met hun publicaties willen zij bijdragen aan een goed inzicht in de handel en wandel van rechtsextremisten en hun organisaties. Het doel is om op deze manier bij te dragen aan de bestrijding van rechtsextremisme. Zij doen dit werk onafhankelijk en ongesubsidieerd en worden ook als bron gebruikt door publieke omroepen.

stichting-dierenambulance-nijmegenStichting Dierenambulance Nijmegen: (96,80 euro)

De dierenambulance verleent hulp aan dieren in nood. Naast telefonische hulp wordt er ieder jaar ruim 7000 maal uitgerukt voor daadwerkelijke hulp aan dieren. Zowel in het wild levende dieren, zoals egels, konijnen, reeën, eenden, meeuwen, merels en zwanen als allerlei huisdieren worden geholpen.

stichting-noviomagusStichting Noviomagus: (1103 euro):

Basta biedt ruimte voor de boeken van Noviomagus. Stichting Noviomagus heeft tot doel:

  • Het openbaren van particuliere, historische archieven, Nijmegen betreffende, op internet.
  • Het promoten van de stad Nijmegen op internet.
  • Inwoners van de stad bewust maken van de historie en schoonheid van Nijmegen.

 

============================================================================

In 2014 en 2015 hebben we de volgende goede doelen gesteund: Gesteunde goede doelen 2014-2015.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial