BASTA @BREBL


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Brebl

DSC_5066Ruim drieduizend euro voor klaslokalen in Uganda

Het benefietfeest BASTA @BREBL heeft het enorme bedrag van €3.242 opgeleverd! Ruim 300 mensen tilden vrijdag 12 juni in het Honigcomplex de voetjes van de vloer voor het goede doel, en dansten de hele nacht door op live bands en DJ’s. De avond vol bands, DJ’s en activiteiten werd georganiseerd door ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer Basta. De loterij, de verkoop van hapjes en Afrikaanse en tweedehands spullen, en donaties leverde in totaal een bedrag van €1.621 op. Stichting Overal heeft besloten het initiatief te ondersteunen het heeft het bedrag verdubbeld naar €3.242. Deze opbrengst overstijgt alle verwachtingen!

De opbrengst van het feest gaat geheel naar stichting Bona Baana. Met de opbrengsten wordt de bouw van klaslokalen in Uganda ondersteund, via het project Care for Others.

Al in 1998 heeft stichting Bona Baana de bouw van de Alwa technische school in het noordoosten van Uganda mede mogelijk gemaakt. Bij Care For Others leren deze jongeren een vak tot metselaar, houtbewerker of krijgt men een computertraining. Als de vakopleiding is afgerond, worden ze begeleid met het opstarten van een eigen bedrijfje.

In Uganda wonen 1,2 miljoen weeskinderen door HIV/aids. Jongeren krijgen vaak de zorg over hun kleinere broertjes en zusjes. Mede daardoor komen vele kinderen er alleen voor te staan. Met extra lokalen kan de vakopleiding voor jongeren uitgebreid worden met een training automechanica en een koksopleiding, en krijgen kansarme jongeren kans op een betere toekomst.

Basta organiseert als ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer meerdere culturele activiteiten per jaar. Met akoestische jamsessies, exposities, spellenavonden en duurzame Do It Yourself workshops proberen we het Nijmeegse leven een beetje leuker te maken. Alle opbrengsten gaan naar goede doelen in binnen- en buitenland. Het benefietfeest BASTA@BREBL was het eerste benefietfeest dat Basta organiseerde.

Kijk voor meer informatie en foto’s op Facebook: www.facebook.com/bastanijmegen.

Basta@Brebl_web

 

Programma BASTA @BREBL:

Voetjes van die vloer alsof er geen morgen bestaat…
~ Dansen voor het goede doel ~

Music: Stampende bluegrass van Daisy Chain, one man band Jeroen Kurpershoek, cabarettesk entertainment van de Rolero’s, funky reggae van All Stars Confusion.
Om middernacht staan DJ Patje en QoQonut (oa. Drift, Underpants) klaar met opzwepende ritmes tot in de late uurtjes.

Stands: Kraampjes van Bona Baana & Basta met Afrikaanse handvaardigheid, tweedehands en vintage spullen.

Food: Il Forno Mobile, verse houtovenpizza’s.

Doors: 19.00u. Live: 19.30u.
Toegang: 5-7 euro (naar draagkracht).

Alle opbrengsten gaan naar Bona Baana, voor het project Care For Others: nieuwe klaslokalen in Noord-Oost Uganda. Lees meer op: http://www.bonabaana.nl/

Volg voor het programma onze Facebook.


—- [English] ——-
Dance like there is no tomorrow…
Lift your feet off the floor & party for a good cause!

Doors: 19:00. Live: 19.30-0.00: Energetic live music: reggae, bluegrass, jazz, rock’n roll.
DJ Patje and QoQonut (Drift, Underpants) will play all night.

Entrance: 5-7 euro.

Stands: Bona Baana and Basta (second hand stuff&vintage)
Food: Il Forno Mobile (pizza)

All proceeds go to Bona Baana, a foundation that supports the project ‘Care For Others’: new classrooms in Uganda.
Read more: http://www.bonabaana.nl/]

Read more on our Facebook.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial