Nieuwsbrief BASTA 3 november 2019

Terugblik op oktober 2019

Oktober 2019 was voor Basta een goede maand. Er werden mooie spullen ingebracht en de omzetcijfers waren goed.

Een van onze medewerkers had een goede ‘maar’:
‘Maar, ook als er geen topomzet zou zijn, … het gaat om de inzet waar we allemaal aan werken. Een dikke pluim voor de homo bastiens’.

Changing Stories

Changing Stories bestaat uit een groep jonge mensen die zich als doel hebben gesteld kinderen in asielcentra en vluchtelingenkampen een fijne middag te laten beleven. Basta steunt Changing Stories. Changing Stories kwam onlangs bij Basta op bezoek. De kinderen hebben genoten. De foto’s van deze middag spreken voor zich.

Make-over

Basta krijgt vaak leuke complimenten van klanten over hoe de winkel eruit ziet. Een aantal medewerkers werkt daar wekelijks hard aan. Frans heeft de muur aan de linkerzijde van de winkel (als je binnenkomt) een geweldige make-over gegeven. Zoals je op de foto kunt zien, komen de spulletjes zo erg mooi uit de verf.

Overleg medewerkers Basta

Op 9 oktober 2019 hebben we een medewerkersvergadering gehad. Uit de notulen van deze vergadering wil ik graag twee punten noteren.

 

  • Christien van Wel zal de p.r. van Basta voor haar rekening nemen. Daar waar het gaat over de website zal zij het stokje van Ron overnemen. Zij is te bereiken op christien_v_wel@hotmail.com.
  • We hebben allemaal genoten van de documentaire die Mo heeft gemaakt over Basta. Daar zijn heel wat uurtjes in gaan zitten. Het resultaat mag er wezen. Dat deze film ingezet gaat worden om Basta nog beter over het voetlicht te brengen, spreekt voor zich.

Basta’s buurtwandeling

Op 20 november 2019 is er gelegenheid om deel te nemen aan een buurtwandeling in de benedenstad van Nijmegen.
Start: Bij BASTA, de ideële kringloopwinkel in Begijnenstraat 34 Nijmegen.
Tijdstip: 20 november 2019 om 14.00 uur
Duur: 1 uur
Kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt door Basta op prijs gesteld.
Na afloop: gratis koffie en thee

De buurtwandeling wordt begeleid door stadshistoricus René van Hoften en bestaat uit “een blokje om de Begijnenstraat”. Dat wil zeggen wandelen door de Begijnenstraat, Lange Brouwerstraat, Oude Koningstraat, Papengas, Lange Hezelstraat en weer terug in de Begijnenstraat. René van Hoften zal tijdens de wandeling de verhalen vertellen over bewoners en bedrijven die daar ooit hebben gewoond of gezeten, zoals het weeshuis, bierbrouwerijen, de gereformeerde kerk en het Glashuis.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial