Nieuwsbrief November 2020

Hoe slaat BASTA zich door de pandemie
Het afgelopen jaar heeft de gang van zaken ook bij BASTA in het teken gestaan van Covid 19. Het begon ermee dat we een flink aantal weken de deuren hebben gesloten. Na verloop van tijd kreeg een aantal medewerkers toch echt weer de kriebels.
De winkel werd grondig schoongemaakt. Met tape werd een bewegwijzering aangebracht. Er werden emmertjes aangeschaft om het aantal personen in de winkel te beperken. De openingstijden werden aangepast en de zaterdagochtend geschrapt.
We deden het dus zoals vele winkels.
Bij de tweede corona-golf kozen we ervoor om de maatregelen aan te scherpen en werd het mondkapje voor klanten en medewerkers een verplichting.
We blijven de vinger aan de pols houden. De medewerkers van BASTA moeten zich veilig genoeg voelen en dit is dan ook het onderwerp van menige discussie.   

Nieuwe medewerkers
Het afgelopen jaar is ons team versterkt met nieuwe medewerkers. Wij stellen een aantal van hen graag aan u voor.

Lia

Lia

Voor sommige klanten hoef ik me niet meer voor te stellen omdat ik al in 2014 begonnen ben bij BASTA. Na een tijdje uit de ‘running’ te zijn geweest, heb ik met veel enthousiasme en plezier de draad weer opgepakt als kassamedewerkster. Mijn naam is Lia Maassen, ik ben 61 jaar en ik heb een zoon van 26 jaar. Mijn echtgenoot verblijft in een verzorgingshuis.

Laura

Hoi, mijn naam is Laura. Ik ben 25 en woonachtig in Nijmegen. Sinds februari 2020 ben ik werkzaam bij BASTA. Ik zou mezelf willen omschrijven als, energiek, enthousiast, spontaan en creatief. Ik werk met veel plezier bij BASTA.

Lies stelt zich voor
Na 50 jaar gewerkt te hebben met kinderen met een verstandelijke beperking, vond Lies de weg naar BASTA. Al direct bij de eerste kennismaking met BASTA was Lies gecharmeerd van de sfeer. Bij BASTA zet zij zich met plezier in bij de klus ‘kleding sorteren’. Deze klus verschilt nogal van de taken en verantwoordelijkheden die behoorden bij haar werkzame leven. Dit vindt Lies nou juist weer prima. Iets heel anders!
Lies heeft een echtgenoot, drie kinderen die inmiddels hoog en breed zijn uitgevlogen, en is oppas oma voor haar 2 kleinkinderen. 

De Goede Doelen
De donaties aan onze goede doelen gaan ook tijdens de pandemie gewoon door. Omdat BASTA gedurende een aantal weken gesloten was, moesten de donaties aangepast worden.
Op dit moment wordt de nadruk gelegd op plaatselijke projecten en werden de volgende projecten ondersteund: Rainbow Nijmegen, Stichting Straatmensen, Zij aan Zij en Stichting Kleurfabriek.

Presentatie-avonden
Organisaties die een goed doel ondersteunen, kunnen bij BASTA een aanvraag doen. Deze organisaties worden uitgenodigd voor een presentatie-avond waar ze de gelegenheid krijgen om uitleg te geven over het project waarvoor zij ondersteuning vragen.
Het spreekt vanzelf dat deze presentatie-avonden nu geen doorgang kunnen vinden.   
Hopelijk kunnen wij in de loop van het komende jaar weer met de presentatie-avonden beginnen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial