Nieuwsbrief oktober 2021

Nadat de maatregelen werden versoepeld, draait ook Basta weer als vanouds. Daarmee is het ook weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief.

Nieuwe medewerker

Ik ben Mariël Kersten en woon sinds 2015 weer in Nijmegen, in de Benedenstad. Het voelt goed weer terug te zijn in de stad waar ik ook ben geboren.
Ik heb 2 zonen die inmiddels ook hun eigen stekje in Nijmegen hebben gevonden met hun partner, waar ik erg trots op ben.
Ik ben 59 jaar en altijd werkzaam geweest in de ouderenzorg. Ik werk met veel plezier in het herstelcentrum in Groesbeek op de afdeling heelkunde en orthopedie. Ik werk 36 uur per week
Mijn hobby’s zijn: Schilderen met acryl, ik ben graag creatief bezig, sta altijd open om nieuwe dingen te leren en te ontdekken.
Ik loop de vierdaagse en hopelijk gaat deze in 2022 weer van start. Dan hoop ik mijn 22ste keer te gaan volbrengen. Wat een heerlijke en bijzondere week blijft dit toch.
Naast mijn werk doe ik sinds kort vrijwilligerswerk bij Basta. Ik heb mogen meedraaien bij de kassadienst. Wat mij vooral aanspreekt is de hartelijkheid waarmee ik ben ontvangen, de samenwerking en de sociale contacten die je hebt met de mensen die Basta komen bezoeken. Een fijne huiselijke sfeer waar iedereen welkom is. Ik voel me welkom en hoop hier nog lang als vrijwilliger te mogen werken.

Het Prijzersfestival bij Basta

Iedere donderdagmiddag gaat Basta om 2 uur open en dan staan er altijd al wel een paar vaste klanten te wachten. En gelijk hebben ze, iedere week wordt het aanbod van Basta ververst … en dan weet je het ten slotte maar nooit …
Iedere medewerker van Basta speelt een rol in dit proces en we kunnen absoluut niet zonder elkaar.
In deze nieuwsbrief zetten we de prijsgroep in het zonnetje. Ieder lid van de groep heeft een bijdrage geleverd.

Overweging
Dat we zo’n rijke samenleving zijn, dat we heel veel dingen niet nodig hebben en gratis weggeven, en dat we blij zijn dat we meewerken aan het hergebruik van spullen, en tegelijkertijd de opbrengst kunnen doneren aan groepen mensen die dit heel goed kunnen gebruiken.

Een prijzersfestival
Dinsdagochtend is het bij Basta Prijzersfestival. De prijzers, Ans, Frans, Laura G., Wies, Charlotte  en onze technische man Peter komen bij elkaar. Wij beleven zoveel plezier met elkaar dat het een klein festijn is elke dinsdag, daarom de naam ‘prijzersfestival’. Wij zijn de mensen die de spullen voor Basta een prijsje geven. Hier leest u hoe dat gaat. Maarrrrr, voordat wij met prijzen beginnen, hebben de mensen van het magazijn de dag daarvoor al heel wat werk verzet. Alles staat in kratten klaar zodat de prijzers aan de slag kunnen.

Met overleg
En wat er in die kratten zit en er omheen is gezet is elke keer weer een grote verrassing! Van ‘wat is dit nou weer?!!’ tot ‘kijk eens wat bijzonder’ tot ‘dit kan heel veel opbrengen!!’ want daar doen we het toch allemaal voor. De GOEDE DOELEN. Dus heel goed kijken, overleggen en dan prijzen maar.

Het gaat om meer dan spullen alleen
Ik vind het prijzen met deze mensen een heerlijke bezigheid. Ik kan in gedachten bezig zijn, of naar anderen luisteren, of mijn ei kwijt bij de anderen. Ik weet dan dat er geluisterd wordt naar mij. We hebben plezier, met en over elkaar en kunnen ons heerlijk samen verbazen over de vreemde, of soms mottige voorwerpen die er ingebracht worden.

Altijd heel veel klein spul
Elke week is weer een verrassing. Nooit hetzelfde, soms verbazing en soms ook wel ergernis. Vooral bij al dat kleine spul want alles moet geprijsd worden.

Iedere week de winkel weer keurig op orde
Dus dat vergt soms wat geduld. Als alles geprijsd is dan begint het volgende grote karwei… het inrichten van de winkel want het is immers allemaal voor het goede doel. Eerst halen we de oude spullen weg en dan maken we de winkel weer mooi. We vullen de lege plekken op. De allermooiste spullen gaan in de vitrines en we maken mooie combinaties, dit met veel plezier en gegier. Zo is de winkel weer klaar.
Kom maar klanten, dat hebben wij graag.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial