Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14-17 uur    Volg ons

Open donderdag, vrijdag en zaterdag 14-17u

Laden Evenementen

Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Karel Bosman: Nederlandstalige luisterliedjes

13 april @ 15:00 - 17:00

Karel Bosman is voor velen een bekende in het Nijmeegse circuit. ‘Oude Charmezanger’ noemt hij zichzelf, met zijn lang carrière in de lichte muziek en kleinkunst. Zanger, gitarist, liedschrijver, verhalenverteller en vertaler. Hij trad op met eigen Nederlandstalige voorstellingen, als solist of met collega-muzikanten. Ook was hij jarenlang de vaste begeleider van de in 2003 overleden schrijver en dichter Willem Wilmink.
In 2018 verscheen het muzikale luisterboek Nijmeegse Marieke, het middeleeuwse verhaal verteld in 24 liedjes. Bosman schreef daarvoor alle teksten en de liedjes werden gespeeeld en gezongen door een 20-tal bevriende muzikanten, met dichteres Marjolein Pieks in de rol van Marieke. De productie was in handen van Henk Wanders.
Karel Bosman maakte zelf of werkte mee aan een kleine twintig geluidsdragers. Hij schreef of vertaalde ook voor anderen, zoals voor de Stichting Kaaisjouwers ter promotie van het beeld bij de Lindenberghaven. Voor de middag bij Basta kan en zal hij een keuze maken uit zijn rijke en gevarieerde repertoire. Dat doet hij daar graag onvoorbereid, spontaan ter plekke…

Gegevens

Datum: 13 april
Tijd:
15:00 - 17:00
Event Category:

Locatie

BASTA
Begijnenstraat 34
Nijmegen, 6511 WP
+ Google Maps
Telefoon: 024 324 1618